We moved our repositories to BitBucket!

If you can't login or you can't register to the forums do not rise an issue, instead please write to support (at) l2jserver.com

Check our wiki!

Report server issues here

Forum has been updated to phpBB 3.2, let's see if this fixes some minor bugs we had.

Thank you for visiting http://www.l2jserver.com/

Login doesnt show the gameserver

Find the proper support area, Saga-Version.
Forum rules
READ NOW: L2j Forums Rules of Conduct
L2Imprada
Posts: 42
Joined: Tue Nov 03, 2009 9:54 am

Login doesnt show the gameserver

Post by L2Imprada » Fri Mar 15, 2013 9:35 pm

L2J Revision Number: 5133
L2JDP Revision Number: 8404

Everything setted up right, gameserver registered and server online.
My first attempt to take a look around failed.
I can login and the loginserver.bat even tells me there is a new account registered.
But when I have to select a server, it's empty?

like this:
Image

I really dont have a clue :|
Last edited by L2Imprada on Fri Mar 15, 2013 9:59 pm, edited 1 time in total.

User avatar
UnAfraid
L2j Veteran
L2j Veteran
Posts: 4198
Joined: Mon Jul 23, 2007 4:25 pm
Location: Bulgaria
Contact:

Re: Login doesnt show the gameserver

Post by UnAfraid » Fri Mar 15, 2013 9:38 pm

That client looks like Freya but revisions are for H5, and why is rotated like that :shock:
Are you sure that you started your gameserver and it is attached to the login server?
Image

L2Imprada
Posts: 42
Joined: Tue Nov 03, 2009 9:54 am

Re: Login doesnt show the gameserver

Post by L2Imprada » Fri Mar 15, 2013 9:45 pm

Haha picture is rotated because i made it with mobile phone. forgot to rotate it back :wink:

Well i took the Freya patches from viewtopic.php?f=82&t=24625

and my net configs are like this:
Login

Code: Select all

# ---------------------------------------------------------------------------# Networking# --------------------------------------------------------------------------- # Bind ip of the LoginServer, use * to bind on all available IPs# WARNING: <u><b><font color="red">Please don't change default IPs here if you don't know what are you doing!</font></b></u># WARNING: <u><b><font color="red">External/Internal IPs are now inside "ipconfig.xml" file.</font></b></u># Default: * (0.0.0.0)LoginserverHostname = * # Default: 2106LoginserverPort = 2106 # The address on which login will listen for GameServers, use * to bind on all available IPs# WARNING: <u><b><font color="red">Please don't change default IPs here if you don't know what are you doing!</font></b></u># WARNING: <u><b><font color="red">External/Internal IPs are now inside "ipconfig.xml" file.</font></b></u># Default: * (0.0.0.0)LoginHostname = * # The port on which login will listen for GameServers# Default: 9014LoginPort = 9014 
Gameserver

Code: Select all

# Networking# --------------------------------------------------------------------------- # Where's the Login server this gameserver should connect to# WARNING: <u><b><font color="red">Please don't change default IPs here if you don't know what are you doing!</font></b></u># WARNING: <u><b><font color="red">External/Internal IPs are now inside "ipconfig.xml" file.</font></b></u># Default: 127.0.0.1LoginHost = 127.0.0.1 # TCP port the login server listen to for gameserver connection requests# Default: 9014LoginPort = 9014 # Bind address for gameserver. You should not need to change it in most cases.# WARNING: <u><b><font color="red">Please don't change default IPs here if you don't know what are you doing!</font></b></u># WARNING: <u><b><font color="red">External/Internal IPs are now inside "ipconfig.xml" file.</font></b></u># Default: * (0.0.0.0)GameserverHostname = * # Default: 7777GameserverPort = 7777
And ipconfig.xml

Code: Select all

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><!-- Externalhost here (Internet IP) or Localhost IP for local test --><gameserver address="77.161.67.203" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:noNamespaceSchemaLocation="ipconfig.xsd">    <!-- Localhost here -->    <define subnet="127.0.0.0/8" address="127.0.0.1 " />    <!-- Internalhosts here (LANs IPs) -->    <define subnet="10.0.0.0/8" address="10.0.0.0" />    <define subnet="172.16.0.0/19" address="172.16.0.0" />    <define subnet="192.168.0.0/16" address="192.168.2.14" /></gameserver>
I took the revisions from the game config aswell..

User avatar
UnAfraid
L2j Veteran
L2j Veteran
Posts: 4198
Joined: Mon Jul 23, 2007 4:25 pm
Location: Bulgaria
Contact:

Re: Login doesnt show the gameserver

Post by UnAfraid » Fri Mar 15, 2013 9:52 pm

Have you started both startLoginServer.bat and startGameServer.bat files?
Btw Freya branch is here:
Core: http://trac.l2jserver.com/browser/branc ... erver_T2.5
DataPack: http://trac.l2jdp.com/browser/branches/ ... Pack_CT2.5
Image

L2Imprada
Posts: 42
Joined: Tue Nov 03, 2009 9:54 am

Re: Login doesnt show the gameserver

Post by L2Imprada » Fri Mar 15, 2013 9:57 pm

Ofcourse they are both running:
Login:
Image

Gameserver:
Image

Btw: i took the wrong revision numbers, it is:

Datapack:8404
Server:5133

User avatar
UnAfraid
L2j Veteran
L2j Veteran
Posts: 4198
Joined: Mon Jul 23, 2007 4:25 pm
Location: Bulgaria
Contact:

Re: Login doesnt show the gameserver

Post by UnAfraid » Fri Mar 15, 2013 10:01 pm

Here are all branches viewtopic.php?f=82&t=24625 make sure you pick the right one.
Image

L2Imprada
Posts: 42
Joined: Tue Nov 03, 2009 9:54 am

Re: Login doesnt show the gameserver

Post by L2Imprada » Fri Mar 15, 2013 10:05 pm

I am sure i picked the right ones. I just reviewed the URL's and they are the same as the Freya content from that link.
So that can't really be the problem :|

User avatar
UnAfraid
L2j Veteran
L2j Veteran
Posts: 4198
Joined: Mon Jul 23, 2007 4:25 pm
Location: Bulgaria
Contact:

Re: Login doesnt show the gameserver

Post by UnAfraid » Fri Mar 15, 2013 10:10 pm

The revisions you pointed are not correct.
They are from last unstable branch.
Image

L2Imprada
Posts: 42
Joined: Tue Nov 03, 2009 9:54 am

Re: Login doesnt show the gameserver

Post by L2Imprada » Fri Mar 15, 2013 10:14 pm

How is that possible because my eclipse says i got other revisions.
Image

L2Imprada
Posts: 42
Joined: Tue Nov 03, 2009 9:54 am

Re: Login doesnt show the gameserver

Post by L2Imprada » Fri Mar 15, 2013 10:40 pm

It's a big mystery how my freya revisions updated to newest while compiling, but you were right.

Thanks for the support!

L2Imprada
Posts: 42
Joined: Tue Nov 03, 2009 9:54 am

Re: Login doesnt show the gameserver

Post by L2Imprada » Fri Mar 15, 2013 11:08 pm

Check this: http://svn.l2jserver.com/branches/L2_GameServer_T2.5/ -> - Revision 5876: /branches/L2_GameServer_T2.5

Is this freya?

User avatar
MELERIX
L2j Veteran
L2j Veteran
Posts: 6667
Joined: Sat Sep 23, 2006 11:31 pm
Location: Chile
Contact:

Re: Login doesnt show the gameserver

Post by MELERIX » Fri Mar 15, 2013 11:39 pm

L2Imprada wrote:Check this: http://svn.l2jserver.com/branches/L2_GameServer_T2.5/ -> - Revision 5876: /branches/L2_GameServer_T2.5

Is this freya?
already answered here: viewtopic.php?f=82&t=24625

why you people don't read forums, even pinned topics ? -.-

L2Imprada
Posts: 42
Joined: Tue Nov 03, 2009 9:54 am

Re: Login doesnt show the gameserver

Post by L2Imprada » Sat Mar 16, 2013 9:17 am

lol, i read the forums and i took the freya package from there.

L2Imprada
Posts: 42
Joined: Tue Nov 03, 2009 9:54 am

Re: Login doesnt show the gameserver

Post by L2Imprada » Sun Mar 17, 2013 11:53 am

Hey, i've just done everything again

Getting the freya repository from: viewtopic.php?f=82&t=24625 ( as i did before )
Compiled with eclipse, builded server etc. all without any problems!
Registered gameserver : Bartz

Login with a username and pw, and the server selection screen doesnt show any server

There is NO possibility i took the wrong package, so please dont tell me i have to read forums and take the freya package from there.

BUT there is 1 thing i'm wondering about: I take the http://svn.l2jdp.com/branches/L2J_DataPack_CT2.5/ and if you click this URL it shows Revision: 9517.
Compile etc. and L2J Config shows me l2jdp-version : 9523. How is this possible?

Then i check the http://svn.l2jdp.com/trunk/L2J_DataPack/ and it gives Revision: 9524.

Can any of u please give me a plain explaination of the mistake i make?

Anyway ill try an older copy of the revision and hope it works then.

Regards,
L2Imprada (confused as hell)

User avatar
MELERIX
L2j Veteran
L2j Veteran
Posts: 6667
Joined: Sat Sep 23, 2006 11:31 pm
Location: Chile
Contact:

Re: Login doesnt show the gameserver

Post by MELERIX » Sun Mar 17, 2013 7:34 pm

may be you are not using a clean Freya client.

Locked