We moved our repositories to BitBucket!

If you can't login or you can't register to the forums do not rise an issue, instead please write to support (at) l2jserver.com

Check our wiki!

Report server issues here

Forum has been updated to phpBB 3.2, let's see if this fixes some minor bugs we had.

Thank you for visiting http://www.l2jserver.com/

CT2.3 correctly installed but.. Why Gameguard 153/610 error?

Find the proper support area, Saga-Version.
Forum rules
READ NOW: L2j Forums Rules of Conduct
Post Reply
DrGonzo
Posts: 16
Joined: Sun Sep 29, 2013 4:20 pm

CT2.3 correctly installed but.. Why Gameguard 153/610 error?

Post by DrGonzo » Sun Sep 29, 2013 4:38 pm

If you want to receive support we need this info to help you properly.
» Find Revision
L2J Revision Number: 3872 date 20100127_1340
L2JDP Revision Number: 6794 date 20091228_1359

Hi everybody!
I am trying to install a L2j server but when I launch the client, the game stucks and this is the error I get every time.
Gameguard 153 error (or 610 if I delete the GameGuard folder).
First of all, I am trying to play offline, the server and the client run on the same machine.
Now, this is a list of the environment:
- Intel Core 2 Duo E7500, 4GB Ram, Windows 7 x64.
- MySQL Server 5.6.10
- HeidiSQL 8.0.0.4396
- Lineage 2 Gracia Final “raw” client
- Server files CT2.3 downloaded here
- Antivirus and firewall are disabled.

I followed exactly step by step instructions I found here: installation, hosts settings, fake gameguard… and everything seems alright! But when I launch the client (running L2.bin in system folder) always get this error.
Tried both Gracia Epilogue and Gracia Final, with their respective clients and server files. I tried everything and read tons of posts in the forum. Nothing.
Please help!! :cry: :cry:

Thanks, L

User avatar
JMD
Advanced User
Advanced User
Posts: 1413
Joined: Wed Apr 15, 2009 10:07 am
Contact:

Re: CT2.3 correctly installed but.. Why Gameguard 153/610 er

Post by JMD » Sun Sep 29, 2013 6:13 pm

find General.properties and set the following to False.

Code: Select all

 # ---------------------------------------------------------------------------# Server Security# ---------------------------------------------------------------------------# Bypass exploit protection. To ENABLE protection set to True.# Default: TrueBypassValidation = True

DrGonzo
Posts: 16
Joined: Sun Sep 29, 2013 4:20 pm

Re: CT2.3 correctly installed but.. Why Gameguard 153/610 er

Post by DrGonzo » Sun Sep 29, 2013 6:46 pm

Thanks for the answer, unfortunately it didn't help.. :(

BypassValidation set to false, no way. Still "GameGuard error 153".

Atm, i use webserver + nProtect folder as explained on the guide.
Hosts actually are:

127.0.0.1 nProtect.lineage2.com
127.0.0.1 update.nProtect.com
127.0.0.1 update.nProtect.net
127.0.0.1 localhost
127.0.0.1 L2authd.lineage2.com


Whether I put # or not on nProtect lines, nothing changes. And I have read around many solutions for GameGuard, such as NoGG dlsetup.dll or other addresses for hosts above, no one of them worked.

What could be? Anyone experienced same issues with CT2.3-CT2.4? Should I try another release?
I appreciate any suggestion! Thanks


EDIT:

Solved, found a dlsetup.dll compatible with Gracia Final.

Post Reply